MANGLER DU HJÆLP?
Kontakt support@butler-loftet.dk
Videoinspiration
MEN - WOMEN

Stüssy

Stussy er historien om et brand, som er vokset fra beskedne vilkår i surfermiljøet på den amerikanske vestkyst − nærmere sagt Californien − til et ikon i streetwear som har sat sit eget kolossale fodaftryk i kulturen.

Shawn Stussy hadede 80'ernes surferkultur og dens jargon – han hadede "bros" – hvilket blev hans vej ind i moden. Han gik imod de højlydte og pågående elementer i det traditionelle surf-wear, hvorfor han skabte designs, som appellerede mere til hverdagsbeklædning. Han var meget inspireret af innovative former og fremadtænkende grafik som berørte alt fra reggae til new wave og post punk.

I takt med at surfer- og skaterkulturen kom tættere på hinanden blev Stussy som brand adopteret ind i streetwear. I slut 80'erne skete der et skifte i surfkulturen, da forbrugerne efterspurgte tøj/udstyr, som let kunne bruges på både gaderne eller stranden om dagen samt diskoteker og barerne om natten. Stussy var på det rette sted på det perfekte tidspunkt til at ride bølgen af det kollektive skifte i bevidstheden.

Da Shawn Stussy startede med at kreere sine egne håndlavede surfboards, blev han hurtigt populær blandt de lokale surfere. Hans evner var i høj kurs, og flere professionelle surfere var hans loyale kunder. Alle hans kreationer blev signeret med det ikoniske håndskrevne Stussy logo. En hyldest til den originale graffitikunst og hans onkel signatur – abstraktkunstnerne Jan Frederick Stussy.
< 1 2 >