Nem retur // vedlægger GLS returlabel i pakken

Red Wing

Siden 1905 har Red Wing Shoe Company lavet funktionelle læderstøvler til arbejdsbrug. Deres standard er tidløst design, kvalitet og en imponerende holdbarhed, og det har bl.a. været en del af opskriften på deres succes. Der bliver hvert produceret mere end 1.2 millioner par i over 100 lande verden over. I begyndelsen af det tyvende århundrede så en skosælger fra Red Wing, Minnesota ved navn, Charles Beckman, et behov blandt lokalbefolkningen for fodtøj som var specialdesignet til det krævende arbejde i diverse industrier såsom landbrug, mine- og skovdrift. Arbejdsgangen for de forskellige jobs krævede fodtøj, som var stærkt nok til at overleve de hårde arbejdsbetingelser, men Charles Beckmans vision rakte videre end bare hårdført fodtøj. Han ville nemlig skabe en støvle, der samtidigt var komfortable nok for de travle arbejdere, som skulle bruge dem til mange timers hårdt fysisk arbejde. Beckman satte sig for at udvikle en arbejdsstøvle, som kunne opfylde disse behov, og i 1905 startede han, Red Wing Shoes, der i fremtiden skulle sætte en ny standard for læderstøvler.

113 år senere er Red Wings fokus på at skabe den højeste standard inden for fodtøj - især læderstøvler - stadigvæk den samme, som da virksomheden blev grundlagt. Red Wings støvler bruges stadigvæk i hårdføre arbejdsmiljøer i forskellige industrier verden over, men de robuste læderstøvler har samtidigt fundet vej ind i nutidens modebillede. Læderstøvlerne har opnået sin popularitet på grund af deres kvalitet, rå udtryk og tidløse design, som passer godt ind i "gentleman" og klassiske trends, der er oppe i tiden. Generelt har man også taget læderstøvlerne til sig i den skandinaviske modeverden, da de passer godt ind i den minimalistiske stil, som er meget typisk for bl.a. Danmark. De er velegnet til både hverdagsbrug med et par jeans og festlige arrangementer.

Et menneskeligt præg

Som du nok har regnet ud, så er læder en essentiel del, når du vil lave en læderstøvle, men for at få den høje kvalitet er det ifølge Red Wing nødvendigt at gøre brug af en anden resurse, nemlig menneskelig fingersnilde. Udskærerene hos Red Wing evaluerer og udvælger nøje de bedste stykker læder, så de kan skabe de bedste læderstøvler til deres kunder, som det overhovedet er muligt.

I efterkrigstiden voksede Red Wing støvlernes popularitet og virksomheden voksede uden at give afkald på kvalitet og design. På det europæiske marked koncentrerer Red Wing sig om deres heritage linje, der blev etableret i 2008. Red Wing Heritage indeholder ikoniske styles og re-designede modeller inspireret af virksomhedens historie. Alle støvler fra Red Wing Heritage bliver stadig håndsyet i USA af den bedste læderkvalitet. Se de klassiske 6-tommer modeller som f.eks. Round Toe, Beckman og Iron Ranger.

Bevar dine læderstøvler

Vedligeholdelse er ikke til at komme uden om, hvis man vil forlænge livet på ens læderstøvler. Hvis du oplever at læderet på dine støvler er blevet udtørret og krakeleret, samt det viser tydelige tegn på brug, så kan du let behandle det, så det bliver flot og præsentabelt igen. Vi har lavet en lille vejledning, så du bedst muligt kan beskytte dine læderstøvler.

Vedligeholdelses guide
- Trin 1

Første trin – Rengøring er det første, som du skal tage hensyn til, men rengøringen vil være forskellig alt efter hvilken type læder, som din støvle er lavet af. Er den lavet af vandtæt læder, så skal du blot bruge varmt vand og en stiv børste for at fjerne snavset, som er på overfladen i læderet. Læderets store densitet, som er designet til at gøre det vandtæt forhindre samtidigt, at snavs kan sætte sig dybt i læderet, hvorfor det nemt kan fjernes med varmt vand og en børste. Hvis din støvle er lavet af olieret læder eller såkaldt "Dry-Tanned" læder, skal du fjerne overskydende snavs med læderrens eller sadelsæbe, som kan løfte indgroet snavs og pletter fra læderet. Er den derimod lavet af nubuck/ruskinds læder anbefaler vi, at du fjerne overskydende snavs med en ruskindsbørste.

Vedligeholdelses guide
- Trin 2

Andet trin – Når du har rengjort din læderstøvle og fjernet overskydende snavs og pletter, så er det næste skridt at behandle læderet. Igen varierer behandlingsmetoden alt efter hvilken type læder, som der er tale om. Som udgangspunkt kan du behandle de fleste af lædertyperne med Red Wings eget, Mink Oil, med undtagelse af ruskindslæder. Det går ind og blødgører og behandler læderet, og samtidigt gør det mere resistent over for vand. Vi anbefaler at gå forsigtigt i gang med at bruge produktet og starte med at bruge det på et mindre og mere diskret område af din læderstøvle, da behandling kan mørke læderet og med tiden blive lysere efter brug.

Vedligeholdelses guide
- Trin 3

Tredje trin – Det tredje og sidste skridt i vedligeholdelsesprocessen er at spraye et beskyttende lag imprægnering på læderet. Det forhindrer vand, salt og andre fremmede elementer at trænge ind i overfladen, hvor det let ville kunne blive tørret væk i stedet for at trænge ind i læderets porer og fibre. Red Wings egen beskyttende læderspray indeholder ikke silikone, og det er velegnet til brug på olieret-, vandtæt-, "dry-tanned"- og ruskindslæder.