MANGLER DU HJÆLP?
Kontakt support@butler-loftet.dk
Videoinspiration
MEN - WOMEN

Parajumpers i detaljer

Parajumpers drager sin inspiration fra den eventyrlystne tilværelse for både tjenestemænd og tjenestekvinder fra 210th Rescue Squadron Anchorage, Alaska. De er hårdføre mænd og kvinder, som sætter deres eget liv på spil for at redde andre i fare. Fejl og tilfældigheder kan være afgørende for liv eller død, hvorfor der ikke kan sættes en finger på kvaliteten af deres udstyr. Den selvsamme kvalitet er ligeledes kernen af Parajumpers jakker.

Visionen er klar. Parajumpers skal være funktionelt overtøj til mænd og kvinder - uden at gå på kompromis med detaljerne. Det er et produkt, som kan følge dig gennem livet, hvis du passer godt på det. Du kan læse mere om, Parajumpers kvaliteter og hvordan du vedligeholder din jakke bedst muligt her på siden.

Du kan se alle vores jakker fra Parajumpers her.

VEDLIGEHOLDELSE

Vi ved alle hvor vigtigt det er at give sin vinterjakke en god behandling, så den kan holde dig varm i mange år frem. Vi har derfor samlet en guide til, hvordan du bedst muligt kan vedligeholde din jakke fra Parajumpers, så du ikke skal bekymre dig om at fryse til vinter.

Generelt er det altid en god idé at følge anvisningerne for vedligeholdelse inde i jakken. Derfor er det vigtigt, at du gennemgår anvisningerne for din specifikke vinterjakke fra Parajumpers. Måden du skal vedligeholde og vaske din jakke på, kan variere alt efter jakkens stof, fyld og detaljer. Under alle omstændigheder er det vigtigt at du fjerne alt aftageligt tilbehør, deriblandt pelskraven, til sikker opbevaring, før du vasker din vinterjakke eller tager den til rens. Hvis din vinterjakke har en aftagelig foring, anbefaler vi, at du vasker de to dele separat. På grund af egenskaberne ved visse typer materialer, er det vigtigt at huske på at, nogle farver kan smitte af, hvorfor vi altid anbefaler at vaske jakken separat og undgå gnidning med dit andet tøj. Undgå at bruge hårde pletfjernere. I tilfælde af fedtpletter, kan du nøjes med at bruge ganske almindeligt opvaskemiddel på det ramte område, og efterfølgende vaske vinterjakken normalt, som det er anbefales i følgende anvisning.

Hvis vaskesymbolet på vaskeanvisningen fortæller, at din vinterjakke kan maskinvaskes, er det vigtigt at du vasker den på max 30 grader i på skånsomt vaskeprogram. Vi anbefaler at du vender vrangen ud af. Vær opmærksom på at "Eco Mode" vaskeprogrammer som bruger mindre vand, ikke er velegnet til polstret vinterjakker. De syntetiske læderdele i enden af lynlåsene bliver ikke beskadiget af vandet under en vask. Vi anbefaler ikke noget specifikt mærke sæbe at vaske vinterjakken i, dog er det vigtigt, at du er opmærksom på at vælge en mild variant. I slutningen af vaskecyklussen kan du med fordel spinne jakken en ekstra gang for at komme af med så meget vand som muligt, og efterfølgende ligge jakken på en flad overflade til tørring. Husk at puffe dunene i jakken fra tid til anden for at forsikre, at dunene ikke tørrer sammen i klumper inde i vinterjakken. Det er nødvendigt at dunene bliver skilt ad, så du kan bevare deres fyldighed. Du kan med fordel tørre jakken i et varmt rum eller i skyggen udendørs i et passende tidsrum. Det er vigtigt, at du husker på, at jakken ikke må tørre i direkte sollys, da jakkens farve vil falme.

Den nemmeste måde at tørre en dunjakke på om vinteren er ved ligge den i tørretumbleren sammen med et par rene tennisbolde, som sørger for at puffe dunfyldet. Dog er det vigtigt, at du bruger et tørretumblerprogram med en lav varmeindstilling, og fjerner vinterjakken med det samme, at tørretumblerprogrammet er færdigt, så at materialet ikke hviler på den varme tumbler. Undlader du at fjerne jakken med det samme kan du risikere at stoffet vil skrumpe.

PELS

Parajumpers er seriøse omkring deres eget sociale ansvar samt opretholdelsen og udviklingen af bæredygtighed i tøjbranchen. Derfor bruger de kun pels, som opfylder etiske og lovmæssige kriterier for dyrevelfærd. Pelsen som bliver brugt til Parajumpers jakker er finnraccoon og cayote, og det kommer fra udvalgte farme i lande som Finland og USA. Her bliver der taget højde for dyrenes levevilkår, fodring, avling, beskyttelse af de omkringliggende naturmiljøer samt farmens generelle hygiejne. Derudover skal pelsens generelle produktionskæde være dokumenteret og være sporbar. Parajumpers bruger ligeledes pels fra kanin og får i deres jakker, men det er udelukkende som et bi-produkt af overskydende pels fra madindustrien.

RENSning

Foretrækker du at få din vinterjakke rengjort professionelt hos et renseri, bør du bede rengøreren om at vaske den i vand og ikke rense den. Hvis vaskesymbolet på vaskeanvisningen er krydset over og rensesymbolet ikke er, så skal din vinterjakke selvfølgelig renses med brug af det korrekte opløsningsmiddel i henhold til det bogstav, som er oplyst inde i symbolet. P = tetrachloroethylene og F = hydrocarbon solvents.

Når symbolet som normalt indikerer rensning, er markeret indvendigt med et W, betyder det, at professionel vådrengøring anbefales. Det gælder hovedsageligt beklædningsgenstande, som har brug for særlig pleje under tørreprocessen på grund af stoffet, har en særlig belægning, som ikke skal tørres af, da det vil ødelægge produktet. Derfor skal det tørres i en professionel tørretumbler.