Mads Nørgaard

Familien Nørgaard er en bastion i dansk mode, som ikke er til at komme udenom. I 1958 købte Jørgen Nørgaard butikken på Strøget af sin far, Mathias Nørgaard. Her åbnede han en af Danmarks første modebutikker som henvendte sig til tidens unge. I 1967 blev han landskendt, da han skabte et af Danmarks mest velkendte designikoner gennem tiden, nemlig den stribede langærmede T-shirt 101, som hurtigt blev populær blandt danske kvinder.

Hans søn Mads skulle senere vise sig at have samme interesse i moden, da han i 1986 åbnede sin herretøjsbutik ved siden af Nørgaard på Strøget. Siden er butikkerne blevet fusioneret, og Mads Nørgaard har båret faklen videre fra sin far, hvor han har formået at skabe et af de største modesuccesser herhjemme.

Bæredygtighed, minimalisme og substansDeres kollektioner bærer præg af, at de står ved det klassiske modetøj. Ifølge Mads Nørgaard kan det nogle gange gå lidt for stærkt i den vestlige verden – modebranchen især. Af samme grund forsøger de at sætte farten lidt ned ved at være tro og sætte pris på deres klassiske silhuetter, uden de skal forandre sig hver sæson. Det minimalistiske, tidløse og enkle fylder meget i Mads Nørgaards designfilosofi – ligesom det er typiske for den skandinaviske mode. Dertil bygger deres filosofi på, at man som person skal bære tøjet og ikke omvendt. Følelsen af at være tilpas, personlighed og de små detaljer skaber den gode stil.
< 1 2 >