Kent and Curwen

Savile Row er en verdenskendt skræddergade i hjertet af Mayfair London, hvor den britiske tøjbranche fandt sit Mekka. I 1926 stiftede Eric Kent og Dorothy Curwen deres tøjbrand Kent And Curwen, som skulle stå for kvalitetsbeklædning med karakter, til landets ærværdige universiteter som f.eks Oxford eller Cambridge.

Populariteten steg, og i 30'erne var Kent And Curwen tøj også at finde i de fineste klubber og foreninger i London. Selv de britiske regimenter har Kent And Curwen designede uniformer og beklædning til. Brandet ledte vejen i sportstøj, da de i 1932 designede de allerførste crickettrøjer, som satte en vis standard og omdømme for cricket verden over.

Historien

Symbolikken spiller en stor rolle i Kent And Curwens historie og DNA. Eric Kent's eftermæle kan ses overalt i den britiske kultur. Hans families våbenskjold The Three Lions har prydet deres brand siden starten, men er senere blevet vedtaget som logo for Englands fodboldlandshold.

Rosen har også en stor betydning for Kent and Curwens arv og stil. Når Eric Kent designede tøj, kunne han finde på at kaste blomster på ateliergulv for at finde uventede farvekombinationer, for at skabe inspirerende nye stilarter. Selvsamme naturlige farver er stadigvæk at finde i brandet, da de aldrig vil gå af mode.

Kent And Curwen I Dag

I dag fokuserer Kent & Curwen på at hente inspiration fra arkiverne, og holde brandet opdateret med en masse detaljer fra deres historiske arv. I dag skaber designeren Daniel Kearns en urban stil til brandet, ved at blande sportslig mode og klassiks herretøj.

Kent And Curwen har vundet en stor tilstedeværelse i den moderne britiske kultur. Bla. med et stort samarbejde med den ikoniske fodboldstjerne David Beckham, og senere lavet en tøjkollektion af frakker, jakkesæt og ikke mindst den berømte Sixpence hat, til den britiske kult tv-serien Peaky Blinders.