Kundeservice: support@butler-loftet.dk
Inspiration ? // Se vores videoer her

Dr. Martens Støvler

Dr. Martens støvler er en tidløs klassiker, som altid finder sin vej tilbage til moderne mode. De appellerer til mennesker, som har deres egen individuelle stil og en stolt følelse af selvudfoldelse. Dr. Martens hylder og dyrker forskelligheden, ingen af os er født ens, og vi har hver vores standpunkt i livet. Dette bliver testamenteret med deres slogan "Stand For Something".

Fra et stilistisk plan består, Dr. Martens støvler af simple silhuetter, hvilket gør det nemt for bæreren at adopterer deres specifikke sko eller støvler til deres egen individuelle og unikke stil. Ud fra et praktisk plan, gør Dr. Martens støvlers berømte holdbarhed og komfort dem til det ideelle valg til den nådesløse verden af koncerter og street fashion. Kort fortalt, er Dr. Martens det perfekte eksempel på, når tidløst design møder funktionalitet.

Men det har ikke altid været sådan. Engang var Dr. Martens en beskeden arbejdsstøvle, som på et tidspunkt var solgt som en sko til havearbejde. Så hvordan kan simpelt arbejdsfodtøj gå til at blive en af de mest kulturellevante brands på den moderne modescene? Det er en historie, som du kan læse mere om her på siden.

Historien om Dr. Martens

Det hele startede tilbage i 1945 i efterkrigstidens München, hvor den 25-årige Dr. Klaus Maertens prøver at komme sig fra en brækket fod. For at hjælpe hans fod med helingsprocessen opfinder han en luftpudset sål fremfor den traditionelle hårde lædersål, som var langt den mest udbredte på det tidspunkt. Han viser prototypen til en gammel universitetskammerat, og sammen beslutter de sig for at lave sko med den nye innovative sål.

Nogle år senere, i 1959, kommer Dr. Maertens og hans kompagnon i kontakt med den engelske familieejede støvleproducent "The Griggs Company", som køber rettighederne til at bruge den tyske doktors nytænkende sål i deres støvler. Som en del af handelsaftalen foretager Griggs familien en række ændringer til sålen, heriblandt de meget genkendelige gule syninger. De nye støvler bliver brandet som "Air Wair", og den 1. april 1960 kommer de første Dr. Martens støvler på markedet. Den klassiske Dr. Martens 1460.

De første par år blev Dr Martens støvlerne fortsat solgt som en arbejdsstøvle til den britiske arbejderklasse, men det ændrede sig pludseligt. Støvlerne blev fra den ene dag til den anden meget populær i skinheads kulturen, som stolt viste sig frem i den britiske arbejderstil. De første "højt profilledere individer" som tog støvlerne i brug var det engelske rockband The Who, og Dr. Martens blev langsomt men sikkert et synonym med den britiske undergrundskultur. Op gennem 70'erne, 80'erne og 90'erne udviklede brandet voksede brandet sammen med ungdomskulturen til det modeikon, vi kender det for i dag. De er gået ud over deres egne grænser og blevet til noget, som de fleste kan appellere til.

Dr. Martens Jadon

Dr. Martens Jadon er en af de mest populære modeller fra det engelske sko-brand i nyere tid. Det er den nye pige i klassen, som ulmer i overfladen til at blive en af de mest hypede støvler. Selvom de "otte-øjede støvler" har gennemgået en vild udvikling gennem tiden, så formår man at opretholde originaliteten med Jadon – bløde kanter, de gule syninger og den høje hæl, som giver støvlen sit chunky look.

Jadon har også sine egne unikke kendetegn. Udover den lidt chunky sål, er støvlen en smule højere end de andre klassiske støvler fra Dr. Martens, hvilket vi synes, gør den endnu mere velegnet til det våde og kolde vintervejr i Skandinavien. Dertil er den så smart indrettet, at den har en lynlåsåbning i siden af støvlen, hvilket gør det nemt at tage den af og på.

Se udvalg

Tag dig af dine Dr. Martins Støvler

Dine Dr. Martens støvler eller sko kan holde i rigtig mange år, hvis du tager dig godt af dem. Men uden ordentlig vedligeholdelse vil selv de fineste typer læder tørre ud og miste holdbarheden. Vi anbefaler derfor, at du tager dig tid til at tage dig af læderet, hvilket vil gøre, at du får belønningen i et par støvler, som beholder det gode udseende, og du kan have glæde af de næste mange år. Vi har samlet en guide på fire trin til, hvordan du kan passe på dine Dr. Martens støvler og sko.

1. Fjern skidt og snavs med en fugtig/dampet klud. Det er vigtigt, at du aldrig gennemvæder skoene (f.eks. ved at stikke dem ind under vandhanen), eller bruger nogen former for rengøringsmidler for at rense dem.

2. Når læderet er tørt, så kan du anvende en smule skocreme og gnid det ind i læderet i et tyndt jævnt lag (evt. med en aflagt klud eller sok). Du kan med fordel bruge skocreme fremfor skosværter, da cremen plejer og smidiggør skindet, hvor sværten bare farve det.

3. Lad skocremen sidde i omkring fem minutter og lad det trænge ind i læderet.

4. Efter de fem minutter kan du fjerne det overskydende med en tør klud eller lignende.

Generelt er det en god tommelfingerregel, når det kommer til læderstøvler at tænke på det, som var det den egen ud, som du skulle tage dig af. Din hud har brug for fugt for at holde sig blød og smidig, det samme gælder for læder, da det er et naturligt materiale. Du kan tage udgangspunkt i at pleje dine støvler mindst to gange om året - til sommer og vinter hvor vejret skifter.
Kunne du lide vores indlæg om Dr. Martens?

På vores side, The Journal, kan du finde massere af spændende indlæg om Butler-Loftets brands, videoer, nye kollektioner og meget mere.

Vi er glade for, at du ville læse med.