Kundeservice: support@butler-loftet.dk
Inspiration ? // Se vores videoer her

Modström støtter DINNødhjælp

Anja Ringgren Lovén er drivkraften bag DINNødhjælp, som hun startede i 2012. Det er en nonprofitorganisation, som kæmper for at redde udsatte børn i Nigeria, der er blevet anklaget for hekseri. Som konsekvens af disse anklager bliver børnene offer for stigmatisering og fatal vold samt udstødt fra deres familie og landsby. Organisationens vision er at skabe en tryg opvækst for alle de børn, der bliver beskyldt for at være 'heksebørn' samt sætte en stopper for overtro og skabe udvikling i Nigeria.

I en rapport fra 2010 estimerede UNICEF, at ca. 10.000 børn hvert år i Nigeria bliver mishandlet, tortureret og/eller dræbt som følge af anklager for hekseri. Ekstrem fattigdom, manglende uddannelse og oplysning samt årtiers overtro er skyld i de stigende tilfælde af børn, som bliver offer for vanrøgt og drab på grund af overtroiske anklager om heksegerninger. DINNødhjælp gør en aktiv indsats for at reducere disse tilfælde i den sydøstlige delstat Akwa Ibom, som lider meget under disse sociale og økonomiske udfordringer.

Uddannelse har en central rolle i organisationens kamp mod overtro, da det herigennem kan påvirke den enkelte borger og kommende generationers evne til at opbygge et mere bæredygtigt og sikkert samfund for børn og unge. Som en del af børnenes opvækst på børnehjemmet, Land of Hope, bliver de sendt på hjemmebesøg hos deres nærmeste familie. En del af formålet med hjemmebesøgene er at synliggøre organisationens arbejde med børnene og deres utrolige udvikling over for lokalsamfundet – fra at være døden nær til at være sunde og stærke. Det skal medvirke til at ændre landsbyernes syn på overtroen.

Januar 2016 - Hope bliver reddet


I januar 2016 fik de globale medier for alvor øjnene op for den heksejagt på børn, som finder sted i Nigeria. Billeder af Anja Lovén, der redder en lille stærkt udsultede dreng, går verden rundt. Drengen var beskyldt for at være et 'heksebarn', overladt til sig selv på gaden for at dø og vejede kun 2-3 kilo, da Anja og hendes team reddede ham. Anja navngav drengen Hope – en forkortelse for Help One Person Everyday. Med reference hertil blev Anjas børnehjem i Nigeria navngivet Land of Hope. Hope lever i dag på børnehjemmet sammen med alle de andre børn, som Anja og hendes team har reddet fra udstødelse, tortur og død.

Da Anja blev verdenskendt med redningen af Hope, blev hun mål for kidnapning. Derfor har Anja væbnet beskyttelse 24 timer i døgnet, når hun er i Nigeria. Landet er et af verdens farligste og rejser til især de sydlige delstater – hvor børnehjemmet ligger – frarådes på grund af den høje sikkerhedsrisiko. Men Anja har tabt sit hjerte til stedet og de børn, der er anklaget for hekseri, og som hun kæmper for at give et bedre liv.


Læs mere

ANJA OG AFRIKA

Anja Lovén kommer fra Frederikshavn i Nordjylland og har siden ungdommen ønsket at gøre en forskel for de mest udsatte i Afrika. Anja er vokset op med en mor, der lærte hende, hvad empati betyder, og når Anja og hendes tvillingesøster Tina ikke spiste op til aftensmad, nævnte moderen ofte, at der var mange børn i Afrika, der sultede. Forståelsen og omsorgen for andre mennesker blev grundlagt i Anjas barndom og blev et springbræt til hendes mange rejser til Afrika.

Da Anja var yngre arbejdede hun hos Bufter-Loftet i Århus. Denne virksomhed er ejet af Helle Wagner, der også ejer Modström, hvorfor både Anja og Helle har haft et længerevarende kendskab til hinanden. Dette kendskab har udmøntet sig i et samarbejde, hvor Modström hver sæson designer og sælger en t-shirt for at skabe opmærksomhed på Anjas beundringsværdige arbejde samt donere penge til DINNødhjælp.

Din hjælp - Deres overlevelse


DINNødhjælp og ACAEDF (DINNødhjælp's søsterorganisation i Nigeria) har sammen sørget for lægehjælp til mere end tusind hekseanklagede børn, som har været offer for lokalsamfundets grusomheder. Donationerne til organisationen er med til at sikre fremtiden for de anklagede børn og bekæmpe uvidenhed og overtro, der først og fremmest er skyld i, at mishandlingen, udstødelsen og mordene på børnene finder sted. Alle donationer bliver formidlet til godgørende formål som bl.a. medicinsk behandling, skolegang samt kost og logi, og sammen med omsorg fra tillidsfulde voksne på Land of Hope er dette med til at gøre børnene til stærke og selvstændige borgere i samfundet.


Donér her

Modström Charitee

Hver sæson designer Modström en velgørenheds-t-shirt, som er en støtte til DINNødhjælp. Siden juni 2014 har Modström sponsoreret en "Child Development Officer", som arbejder med børnenes udvikling på børnehjemmet Land of Hope. Ved køb af en Modström Charitee støtter du organisationens arbejde i Nigeria.

Forrige Charitee t-shirt

350,00 KR
Kunne du lide vores indlæg om Modström Charitee?

På vores side, The Journal, kan du finde massere af spændende indlæg om Butler-Loftets brands, videoer, nye kollektioner og meget mere.

Vi er glade for, at du ville læse med.